BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rászáll a turistákat lehúzókra a kormányhivatal

Fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket tart Budapest Főváros Kormányhivatala az idegenforgalmi szempontból frekventált helyszíneken, különös tekintettel a vizes vb helyszíneinek környezetében működő vendéglátó-egységeknél, árusoknál. A kormányhivatal közlekedésfelügyeleti hatósága pedig a személyszállítást végző szolgáltatók jogszerű működésére fordít kiemelt figyelmet.

Az ellenőrzések célja, hogy kiszűrjék a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokat, illetve vizsgálják, hogy a vállalkozások betartják-e a vonatkozó jogszabályi előírásokat. Az árak és a nyitvatartási idők megfelelő feltüntetése és a hitelesített Vásárlók Könyve mellett a hatóság azt is ellenőrzi, hitelesek-e a mércék, mérlegek. Figyelik, hogy kihelyezték-e a tájékoztatót azokról az elérhetőségekről, ahová a vásárlók panasz esetén fordulhatnak.

Az ellenőrök próbavásárlásokat is tartanak, amelyek során a nyugtaadási kötelezettségen kívül azt vizsgálják, megkárosítják-e a vásárlókat például hamis méréssel vagy hamis számolással.

A vb megnyitója előtti napokban a Margitszigeten felmérő ellenőrzést tartott a kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztálya, amely során három vizsgált vendéglátó-ipari egységnél, illetve egy mutatványos berendezést üzemeltető vállalkozásnál talált kisebb-nagyobb hiányosságokat a hatóság.

A közúti személyszállítást végző szolgáltatókat is fokozottan figyeli a kormányhivatal a vizes vb ideje alatt. A Közlekedés Felügyelet nemcsak az engedéllyel rendelkező személytaxik és más személygépkocsis személyszállítók tevékenységét vizsgálja fokozottan, hanem az engedéllyel nem rendelkező szolgáltatók kiszűrése érdekében is végeznek ellenőrzéseket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.