BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb CNG-töltőállomást épít a Főgáz

Megkezdte 3. közforgalmú, sűrített földgázt értékesítő töltőállomásának kivitelezését a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett a Főgáz CNG Kft. A megnyitás idén ősszel várható.

A hazai CNG-piac 2015-ről 2016-ra 55 százalékkal növekedett. A várakozások szerint a budapesti taxis cégek flottáiban egyre nagyobb részt fognak képviselni a CNG-s hajtású gépjárművek, arányszámuk elérheti a 10-15 százalékot. A 2018. január 1-jén életbe lépő új taxis rendelet miatt még az idén több mint ezer taxi gépjármű cseréje várható.

Forrás: AFP

A CNG-benzin vegyes üzemű gépjárművek a használók számára a jelenlegi üzemanyagárak és üzemeltetési költségek mellett körülbelül 10-20 százalékos árelőnyt biztosítanak a klasszikus hajtású gépjárművekhez képest. A CNG gépjárművek károsanyag-kibocsátása több tekintetben kedvezőbb, mint a hagyományos fosszilis gépjárműveké. A modern sűrítettföldgáz-üzemű járművek mára már minden igényt kielégítenek: a CNG-palackok nem a csomag és rakodótérben helyezkednek el, a járművek a mélygarázsokba beállhatnak.

A Főgáz CNG Kft. jelenleg két közforgalmi és leányvállalatával együtt három üzemi töltőállomással rendelkezik. A Nemzeti Közművek részeként biztosítja Budapesten több mint 70 db BKV, illetve Kaposváron 40 db CNG busz üzemanyag-ellátását is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.