BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lázadnak a Teva dolgozói a leépítések miatt

Igazságtalannak tartják a leépítéseket a Teva gyógyszertár izraeli dolgozói is, akik a vállalat kudarcot vallott felvásárlásainak estek áldozatául.

„Nem leszünk áldozatok” feliratok lepték el a Teva épületét Tel-Aviv külvárosában. A 43 milliárd dolláros felvásárlásaiban eladósodott gyógyszergyártó vállalat állítólag 100 ezer shékeles fizetést biztosít Yitzhak Peterburg ügyvezető igazgatónak, míg az alkalmazottak csupán 8 ezer shékelt keresnek meg egy hónapban.

A vállalat vezetői egyre agresszívebben próbálják elérni az 53 százalékos piaci értéket Forrás: AFP

A vállalat vezetői egyre agresszívebben próbálják elérni az 53 százalékos piaci értéket: csökkentették az osztalékfizetést, kiléptek a piacokról, növelték az eszközértékesítést és folytatják a leépítéseket.

Ez a krízis a management sorozatos rossz döntései miatt alakult ki. Ez egy óriási hajó, de nincs kapitánya

– mondta Eliran Kozlik a Teva szakszervezetének vezetője egy interjúban.

Ahogy azt már korábban megírtuk, a Teva globális költségcsökkentési programjának áldozatául esett a gödöllői gyár is, ahonnan ötszáz munkavállalót küld el a cég. A gödöllői üzem 2018 közepéig csökkentett kapacitással folytatja a termelést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.