BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Túlszárnyalja riválisait a Heineken

Kitűnik riválisai közül első féléves eredményével a Heineken, a világ második legnagyobb sörgyártója, a cég bevételei 5,7 százalékkal nőttek tavalyhoz képest.

Kitűnik riválisai közül első féléves eredményével a Heineken, a világ második legnagyobb sörgyártója. A cég bevételei 5,7 százalékkal nőttek tavalyhoz képest, gyorsabban, mint a Budweisert is gyártó Anheuser-Busch InBevé – írja a Bloomberg. Pedig korábban még az utóbbi volt a leggyorsabban fejlődő sörgyár. A Heineken főleg az ázsiai régiónak köszönheti a sikert, Tiger márkájú söre nagyon jól fogyott Vietnamban, ami most már a cég egyik legnagyobb piacának számít Mexikó és Nigéria mellett.

Forrás: AFP

Erős fél évet zártunk mind a négy régióban, pozitív organikus növekedés volt a mennyiségben, a bevételben és a működési eredményben is – mondta Jean-Francois van Boxmeer vezérigazgató. A Heineken részvényei ennek ellenére csak minimális mértékben emelkedtek tegnap. A korrigált működési eredmény 5,9 százalékkal 1,81 milliárd euróra nőtt, ami valamelyest meghaladja az elemzők 1,75 milliárd eurós prognózisát. A teljes sörtermelés az idén 2,6 százalékkal nőtt az első fél évben, az elemzők csak 1,8 százalékos bővülést vártak. Mivel a Heineken főleg az Európán kívüli piacokon nő mostanában, az erős euró nem kedvez az eredményeknek.

Az Anheuser-Busch InBev bőven a várakozásokat túlszárnyaló eredményről számolt be, miután sikeresen csökkentette a költségeit a SABMiller akvizíciója után.

A Heineken viszont a növekedésre koncentrál, jelenleg egy 1900 kocsmára vonatkozó pályázaton vesz részt Nagy-Britanniában, Afrikában megduplázza a beruházásait, új sörgyárat nyitott Elefántcsontparton, és növelte a termelést Kongóban is. Oroszországban és Afrikában ennek ellenére számos kihívással kell szembenéznie a második fél évben. Nigériában mindenesetre jók a cég kilátásai, az ország enyhén növekvő olajkitermelése ugyanis a sörfogyasztásra is jótékonyan hat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.