BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új képzéssel válaszol a Metropolitan Egyetem a pusztító munkaerőhiányra

A Budapesti Metropolitan Egyetem az informatikai ágazat elvárásaira alapozva indítja el idén ősztől a METU JUMP junior szoftverfejlesztő képzését.

Magyarországon is tovább folytatódik az infokommunikációs (ICT) szektor fejlődése. A digitális gazdaság 400 ezer közvetlen és közvetett munkavállalójával ma már közel egy negyedét adja a magyar GDP-nek. Az ágazat folyamatos bővülése egyre keresettebbé teszi a területen dolgozó IT mérnököket, számítástechnikai szakértőket és programozókat.

Szinte egyedülálló karrierlehetőségekkel várják a frissen végzett informatikai szakértőket idehaza, ezzel szemben a 15 évesnél idősebb korosztály több mint harmada digitálisan írástudatlan. A megfelelő tudást biztosító képzésekről kikerülő fejlesztők száma nem tud lépést tartani az egyre növekvő munkaerőigénnyel. Adataink alapján jelenleg 22 000 új állás vár betöltésre a haza informatikai munkaerő-piacon

– nyilatkozta Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke.

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) idén ősztől kibővíti oktatási tevékenységét. A piaci igényeket figyelembe véve az intézmény elindítja első programozó képzését. A METU JUMP programban számos, a hazai és nemzetközi piacon elismert fejlesztőcég és egyéb, programozókat foglalkoztató vállalat vesz részt partnerként, többek között bankok, telekommunikációs cégek, illetve játékfejlesztők. Az együttműködések keretében a képzést elvégzőknek a METU junior szoftverfejlesztő állást garantál a partnercégek egyikénél.

A METU JUMP képzés az egyetem szakmai hátterét, piaci kapcsolatrendszerét és fejlett infrastruktúráját felhasználva naprakész, az iparág aktuális igényeinek megfelelő gyakorlati ismereteket nyújt, amellyel azonnali munkahelyet tudunk biztosítani hallgatóinknak és hozzájárulhatunk a hazai IT szektort sújtó munkaerőhiány enyhítéséhez

– mondta el Dr. Vass László, a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora.

A junior szoftverfejlesztő képzésben több mint 10 éves oktatói és aktív programozási tapasztalattal rendelkező, elismert szakemberek készítik fel a hallgatókat 4 hónapon keresztül. A kurzus költségtérítéses, ugyanakkor az együttműködő partnereken keresztül a program biztos állást ajánl azok számára, akik elvégezik a képzést.

„A 4 hónapos képzés ideális lehet egyetemistáknak és pályakezdő fiataloknak éppúgy, mint más iparágakban éppen karrierváltáson gondolkodó szakembereknek” – mondta Tóth Ágnes, a JUMP projekt vezetője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.