BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vasutassztrájk: aki messzire utazna, erre készüljön

A mai napon kisebb kellemetlenségek várhatók a nemzetközi vasútközlekedésben, mivel a VDSzSz Szolidaritás vasutas szakszervezet sztrájkot hirdetett a MÁV-Start Utasellátó Központjánál.

A mai napon reggel 8 órától egészen 23 óráig sztrájkot hirdetett a VDSzSz Szolidaritás vasutas szakszervezet a MÁV-Start Utasellátó Központjánál, ezért a vasúttársaság nem biztos, hogy el tudja indítani az összes étkező, háló vagy fekvőhelyes kocsit – közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. kedden reggel.

Fotós: Teknős Miklós

A sztrájk azokat a nemzetközi járatokat érintheti, amelyek háló, fekvő vagy étkező kocsikat továbbítanak. A vasúttársaság mindent megtesz annak érdekében, hogy a vonatok menetrend szerint elinduljanak, de a munkabeszüntetés ideje alatt előfordulhat, hogy egyes szolgáltatások nem lesznek elérhetőek. A sztrájk miatt leközlekedni nem tudó háló és fekvőhelyes kocsikba szóló helybiztosítások, illetve az utazás lemondása esetén az érvényes nemzetközi menetjegyek és helyjegyek árát a MÁV-START kezelési költség levonása nélkül visszatéríti – áll a közleményben.

A vasúttársaság leszögezte: a nemzetközi vonatok közlekednek, de a fekvőhelyes és hálókocsiba helybiztosítással rendelkező utasokat ülőhelyes kocsival juttatja el a MÁV-START a célállomásra. Ezekre a már korábban megváltott nemzetközi menetjegyek érvényesek. Étkezőkocsi esetleges hiányában a vasúttársaság azt javasolja, hogy az utasok vigyenek magukkal ételt és italt az útra.

Ezeket a járatokat érintheti a sztrájk

08:22 EC 130 Varsovia EuroCity Budapest – Warszawa

11:10 1471 Nesebar Budapest – Sindel – Varna és Budapest – Burgas

12:05 EC344 Avala Budapest-Beograd, Budapest – Subotica – Bar

16:40 IC 407 Corona Budapest – Braşov

16:40 EC345 Avala Budapest-Wien

18:15 IC 1204 Adria Budapest – Split

18:40 EC 148 Lehár Budapest – Wien

20:05 EN 476 Metropol Budapest – Berlin

20:40 EN 462 Kálmán Imre Budapest – München, Budapest – Salzburg – Zürich

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.