BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden indiai háztartásban lesz áram jövőre, ígéri a miniszterelnök

Az indiai miniszterelnök azt ígérte, hogy a jövő év végére minden háztartásba bevezetik az áramot.

India 250 millió háztartásából 40 millióba nem jut el közvetlenül az elektromos energia, a 2,07 milliárd dolláros projekt révén 2018 decemberére ingyen rácsatlakoztatnának az áramhálózatra minden háztartást.

Narendra Modi, India miniszterelnöke
Forrás: AFP

Politikai elemzők szerint Narendra Modi miniszterelnök ezzel a kezdeményezéssel népszerűségét akarja növelni a vidéki lakosság körében a 2019-es választásokra való felkészülés jegyében. India lakosságának kétharmada él vidéken.

Modi a 2014-es parlamenti választások eredményeként jutott hatalomra. A kampányban erős gazdasági növekedést ígért, de a növekedés lassulásával kellett szembesülnie.

A 2017/18-as pénzügyi év első negyedében, április-júniusban, éves összehasonlításban csak 5,7 százalékkal bővült India hazai összterméke (GDP), ami az utóbbi három év legrosszabb adata. Elemzők átlagban 6,5 százalékos növekedést vártak az előző negyedévben mért 6,1 százalék után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.