BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drágák lesznek az új iPhone-ok, de még ennél is van feljebb

Az Apple-rajongók nagy örömére a héten bemutatták a jubileumi iPhone modelleket, a borsos árú készülékek már ősszel a boltokba kerülnek. Ám korántsem magas az áruk, ha megnézzük, milyen mélyre kellene a zsebébe nyúlnia annak, aki a világ legdrágább okostelefonját szeretné birtokolni.

Megérkeztek végre a sokak által régóta várt jubileumi iPhone modellek, a keddi bemutatón rögtön három új készülékkel is előrukkolt az Apple. Az óriáscég épp tíz éve állt elő az első iPhone-nal, így a sokáig titokban tartott csúcsmodell az iPhone X nevet kapta, míg a 7-es széria után – a 7s kihagyásával – a 8, illetve a 8 plus variáció kerül hamarosan a boltokba. A november elejétől kapható iPhone X az Amerikai Egyesült Államokban 999 dollár (256 ezer forint) lesz, bárhol másutt a világon ennél többet kell fizetni érte. Magyarországon a 64 gigabyte-os modellért 379 990, a 256 gigabyte tárhellyel rendelkezőért pedig 436 990 forintot kell majd adniuk a vásárlóknak.

A világ egyik legdrágábbnak tartott telefonja szintén Apple-gyártmány
Forrás: MW

A most bemutatott iPhone-okból egy londoni székhelyű cég, a Goldgenie már az Apple nagy leleplezése előtt kínálni kezdte az igazán felső kategóriás változatot. A cég több gyártó telefonjait alakítja át luxuskivitelű termékké, az iPhone 8-at például számos személyre szabási lehetőséggel kínálja, egyebek mellett arany, rózsaarany vagy platina hátlappal. Egy 24 karátos arany hátlappal és gyémántberakásos Apple-logóval díszített iPhone 8-ért például 3297 fontot (1 124 000 forint) kérnek; ha platina hátlappal rendeljük meg, gyémántok nélkül, akkor „csak” 2697 font (919 000 forint) az ára.

De még ennél is van feljebb. Bár már az előzők is meglehetősen nagy összegek, korántsem a legmagasabbak, amit egy telefonért elkérhetnek: a különleges kialakítású, személyre szabott, arannyal és drágakövekkel ékesített készülékek rendszerint bőven 10 ezer dollár felett vannak. A világ egyik legdrágábbnak tartott telefonjáért – amely történetesen szintén Apple-gyártmány – csaknem százmillió dollárt kell adni.

Forrás: MW

Egy rangsorokat összeállító oldalnak (Trending Top Most) az év elején közölt listáján a tizedik helyen az „okostelefonok Rolls Royce-ának” is nevezett Solarin áll, egy izraeli startup terméke, mely katonai szintű biztonsági rendszerének köszönheti a listára kerülését, mert többek közt emiatt 14 ezer dollár (3,5 millió forint) körüli az ára. Szintén a top 10-ben szerepel 57 ezer dolláros (14,7 millió forint) árával egy olasz tervező, Alessandro Savelli által megálmodott készülék, amelynek nemcsak törésálló zafírkristály kijelzője, hanem mintegy 400 gyémánttal kirakott rózsaarany készülékháza is hozzájárul a csillagászati árhoz. Ennél is többet kóstál a Vertu okostelefonja, a Vertu for Bentley, a Signature Touch sorozat egyik darabja. Itt nemcsak a külcsín, hanem a belbecs is felső kategóriás volt az androidos készülék megjelenésekor. A 2275 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt, bőrt és titánt gazdagon felvonultató készülék ára 19 900 angol font (6,8 millió forint).

Az oldal tízes listáján az első hét helyet az Apple termékei foglalják el. Mind közül a legdrágább a Falcon SuperNova, amely az iPhone 6 egyedi kiadása. A drágakövekkel díszített telefonház 24 karátos arany-, rózsaarany és platinaváltozatokban kapható, összesen 24-féle verzióban. Az ár a drágakövek számától függ, a legdrágább luxuskivitelért körülbelül 95 millió dollárt (24,5 milliárd forint) kérnek, ebből csak a hozzá tartozó, aranyból vagy platinából készült fülhallgató ára 300 ezer dollár (77 millió forint).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.