BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Iskolakezdés: így utazhatnak az elsősök a fővárosban

Az elsős diákok a diákigazolványuk elkészültéig iskolai igazolással együtt használhatják diákbérletüket a fővárosi közlekedésben.

Az általános iskola első osztályát pénteken elkezdő gyermekek iskolalátogatási igazolással utazhatnak diákbérlettel a fővárosi tömegközlekedés járatain – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A tanulók a diákigazolvány igénylésével egyidejűleg, az iskolában kérhetnek ilyen iratot, amelyet a diákigazolvány igénylésére szolgáló rendszerből, központilag sorszámozva nyomtathatnak ki az iskolák. Ezen minden esetben meg kell jelölniük, hogy a diákigazolvány igénylése folyamatban van. Emellett ezen szerepel a diákok 11 karakterből álló oktatási azonosítója, amit minden esetben meg kell adni a tanulóbérlet vásárlásakor – közölte a BKK.

A közlekedési cég végül figyelmeztetett: a iskolák által adott igazolás összesen 60 napig érvényes, ha ezalatt nem készül el a diákigazolvány, újabb igazolást kell kérni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.