BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még akár légkondi is kerülhet a 3-as metróra

A 3-as metró szerelvényeinek felújítását végző céggel szembeni több mint 2,5 milliárd forintos kötbérigényből lehet forrás a szerelvények légkondicionáló berendezésekkel való felszerelésére, valamint a metróvonal állomásainak további akadálymentesítésére – mondta Tarlós István főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A BKV a főváros támogatásával változatlanul kitart a több mint 2,5 milliárd forintos kötbérkövetelésének megalapozottsága mellett – közölte Tarlós István, hozzátéve: ha a 3-as metró szükséges és elsőrendű felújítása nem viszi el, akkor akár a szerelvények légkondicionáló berendezéssel való ellátására, akár pedig az akadálymentesítés minőségének további fokozására lehet fordítani ezt a pénzt.

A főpolgármester elmondta azt is, hogy a metrópótlás az északi szakaszon november elejétől várhatóan egy évig tart, és a szerelvények akkor csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekednek majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.