BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyon rákaptak a franciák az online kereskedelemre

Franciaországban az online kereskedelemi eladások 39,5 milliárd eurót tettek ki az első hat hónapban, 13 százalékkal felülmúlva az egy évvel korábbit.

A francia ágazati E-commerce szövetség kedden közölt adatai szerint az első fél évben nőtt az okostelefonokról bonyolított tranzakciók száma, miközben 10 százalékkal, 208 ezerre emelkedett az internetes áruházak száma. A második negyedévben az interneten lebonyolított kereskedelem értéke 11 százalékkal 19,5 milliárd euróra emelkedett.

Forrás: AFP

Franciaországban a leglátogatottabb internetes áruház az Amazon volt a második negyedévben, amelyet a C-Discount és a Voyages-sncf.com követett.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk hazánkban van olyan élelmiszer-kereskedelmi lánc, ahol a webes értékesítés már eléri a teljes forgalom negyedét. Az online kosárérték pedig egyes helyeken 25–40 ezer forint, ami háromszorosa a hagyományos bolti bevásárlások összegének. Erről itt olvashat bővebben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.