BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassulóban a kínai ingatlanárak emelkedése

Kínában lassult a lakóingatlanok drágulása szeptemberben éves összevetésben, elsősorban az ingatlanszektor lehűtésére hozott kormányzati intézkedések hatására.

A kínai statisztikai hivatal hétfőn azt közölte, hogy az ország 70 nagyvárosában átlagosan 6,3 százalék volt az éves szintű drágulás szeptemberben, alacsonyabb az augusztusban mért 8,3 százaléknál (július: 9,7 százalékos emelkedés). Kínában szeptemberben már 24. hónapja emelkedett az lakóingatlanok ára, ugyanakkor a múlt hónapban a drágulás a legkisebb mértékű volt 2016 áprilisa óta.

A lakóingatlanok ára szeptemberben 0,2 százalékkal emelkedett augusztussal összevetve, amikor szintén 0,2 százalékos drágulást jegyeztek fel júliushoz képest.

Kínában az új lakások ára 12,4 százalékkal emelkedett tavaly, ami 2011 óta a leggyorsabb ütem. Az áremelkedés fékezésének céljából több mint húsz nagyvárosban már a múlt év végén megszigorították a lakásvásárlás feltételeit.

A kínai bankok tavaly rekordértékű, 12,65 ezer milliárd jüan új hitelt nyújtottak. Ezen belül tavaly 4,8 ezer milliárd jüan értékben adtak ki új jelzáloghitelt magánszemélyeknek, ami éves szinten 35 százalékos növekedés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.