BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Mol újabb szerződést kötött a thyssenkruppal

A Mol 2017. július 20-án bejelentett, az Evonikkal és thyssenkruppal kötött propilén-oxid értékláncot célzó beruházását támogató licenc megállapodásokat követően további szerződést írt alá a thyssenkrupp Industrial Solutions Ltd-vel.

Ez a szerződés a propilén-oxidból poliéter poliolt, valamint propilén glikolt előállító termelési egységekhez kapcsolódó technológiai licencek megvásárlását, a folyamattervezést, valamint az előkészítő mérnöki tevékenységet fedi le. Bár a Poliol projekt fókuszában továbbra is a poliéter poliolok előállítása áll, a működési és a kereskedelmi rugalmasság maximalizálásának érdekében a propilén glikol termelési egység hozzáadásával bővült a projekt. A beruházás megvalósulásával a Mol-csoport várhatóan Közép-Európa fő poliéter poliol és propilén glikol gyártójává válik – közölte a Mol.

A propilén glikolok, melyek egy új termékcsaládot képeznek a projekten belül, propilén oxid származékok, amelyeket a legtöbb vezető integrált propilén-oxid gyártó szintén előállít. A propilén glikolokat számos helyen, többek között telítetlen poliészter gyanták (UPR) és testápolási-, valamint gyógyszer-adalékanyagok előállítására használják, de egyéb ipari területeken is alkalmazzák.

Az előkészítő mérnöki tevékenységet (FEED), mely magába foglalja a szükséges termékvizsgálatot, a thyssenkrupp thaiföldi Oleochemicals technológiai és kutatás-fejlesztési központja végzi majd el.

A szerződés aláírásával a Mol-csoport rendelkezik minden technológiai engedéllyel és mérnöki forrással a Poliol projekt összes termelési egységének megvalósításához.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.