BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több száz dolgozót bocsátott el a Tesla

Mintegy négyszáz dolgozójától vált meg ezen a héten a Tesla elektromos autógyártó vállalat. A társaság egyik korábbi dolgozója számolt be a Reutersnek arról, hogy munkásokat, csapatvezetőket és felügyelőket is lapátra tett a vállalat.

Mintegy négyszáz dolgozójától vált meg ezen a héten a Tesla elektromos autógyártó vállalat – közölte a Reuters. A hírügynökség tájékoztatása szerint a társaság egyik korábbi dolgozója számolt be arról, hogy munkásokat, csapatvezetőket és felügyelőket is lapátra tett a vállalat. A Tesla a Reuters megkeresésére arról számolt be, hogy az elbocsátásokról a cég a vállalat egészére kiterjedő éves felülvizsgálat eredményeként döntött, az e-mailben megküldött válaszában viszont nem erősítette meg a cégből kilépő alkalmazottak számára vonatkozó információt.

Elon Musk Tesla-vezér. Forrás: AFP

A hvg.hu közben arról számolt be, hogy a cég bejelentése szerint mintegy 11 ezer autót kell visszavinni a Tesla szerelőihez (azokat, a Model X autókat, amelyeket tavaly gyártottak le), ezúttal a második sorban található ülések miatt. A Tesla által elvégzett tesztekből kiderült, hogy az említett ülések kábelezését rosszul végezték el a szerelők. Emiatt a baloldali ülés háttámlája elmozdulhat egy baleset során, ami komoly balesetveszélyt jelenthet az autós számára. A probléma a járművek körülbelül 3 százalékát érinti, de a Tesla úgy döntött, önkéntes visszahívást indítanak el. A javítás nagyjából 10 percet vesz igénybe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.