BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Toplistás ajánlat lett az Erzsébet-program

A világ húsz legjobb szociálturisztikai modelljének egyikeként, a követendő példák között mutatta be a magyar Erzsébet-programot a szakma nemzetközi ernyőszervezete.

A több mint 50 magyarországi szálláshelyen, különböző turnusokban igénybe vehető Erzsébet-program egyszeri üdülési támogatást nyújt a pályázatnyerteseknek. A döntően az Erzsébet-utalvány forgalmazásának pénzügyi eredményéből finanszírozott program lényege szerint rászoruló nagycsaládosoknak, nyugdíjasoknak és fogyatékkal élőknek teszi lehetővé a kikapcsolódást. A legkedveltebb magyarországi – zömmel gyógyfürdőhelyi – üdülővárosokba az Erzsébet-program keretében az elmúlt öt évben körülbelül egymillióan jutottak el 4-5 napos pihenésre.

A Nemzetközi Szociálturisztikai Szervezet (ISTO) idei éves közgyűlésére időzítve 17 országból választotta ki azt a 20 kiemelkedően eredményes, követendő mintaként ajánlott szociálpolitikai és szociális programot, amit a Belgiumban tartott 2017. évi közgyűlése alkalmából egy szociálturisztikai kiadványban mutatott be – tájékoztatott dr. Pintér Andrea, a nemzetközi szervezet igazgatótanácsának tagja. A legnagyobb nemzetközi szociálturisztika ernyőszervezet, az ISTO a mintaprogramok közé Közép-Kelet-Európából egyedül a magyart szerepelteti, ami mellett Belgium, Brazília, Chile, Dél-Korea, az Egyesült Királyság, Franciaország, Kanada, Kolumbia, Mexikó, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc és Uruguay szociális programját sorolták a kiemelkedően jól működők közé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.