BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább gyorsít a Vodafone

A Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően a 4G hálózat esetén Budapesten a Vodafone kültéri lefedettsége közel 100 százalékos, a beltéri 98,1 százalékos, a metróvonalak mentén pedig 99 százalékos, ami nemzetközi viszonylatban is kiemelkedőnek számít. A Vodafone Magyarország országos kültéri 4G lefedettsége elérte a 95 százalékot, s a fejlesztések tovább folytatódnak a kisebb falvakban, településeken is – jelentette be a társaság.

Ezen túlmenően a Vodafone elindította a fővárosban és Tatabányán a 4G+ szolgáltatást is az 1800 MHz-es LTE frekvenciasáv bekapcsolásával. A 4G+ szolgáltatás bekapcsolásával akár a 150 Mbit/s-os elméleti letöltési sebesség is elérhetővé vált, ami azt jelenti, hogy a Vodafone ügyfelei – erre alkalmas készülékekkel és a lefedett területeken – egy nagyfelbontású (HD) filmet már néhány perc alatt képesek lehetnek letölteni. Idén nyártól pedig már a Balaton keleti medencéjében is elindult 4G+ szolgáltatását, ami a zsúfolt nyári időszakban egy kiemelten fontos terület.

Forrás: AFP

Ami a legfrissebb 4G+ híreket illeti: a 2600 MHz-es LTE frekvenciasáv bekapcsolásával már Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Pécs, Szeged és Veszprém legforgalmasabb területein is elindították a Vodafone leggyorsabb hálózati szolgáltatásának tesztműködését, így az arra képes telefonokon ezekben a városokban az akár 225 Mbit/s-os elméleti letöltési sebesség is elérhető.

„Technológiai vállalatként a Vodafone világszerte kiemelt figyelmet fordít a hálózat folyamatos fejlesztésére. Jelenleg a lefedettség további növelésére helyeztük a fő fókuszt, de emellett a háttérben elkezdtük az 5G hálózat néhány éven belüli bevezetéséhez szükséges előkészületeket is. A hálózatfejlesztési stratégiánkat igazolja az is, hogy a szolgáltatás minőségét tekintve jelenleg Európa élmezőnyébe tartozunk” – mondta el Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese.

Az nem szerepel a Vodafone közleményében, hogy éves szinten mennyit költ az említtet fejlesztésetekre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.