BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megduplázná hibrid és elektromos autóinak eladását a BMW

Megduplázná, 500 ezerre növelné hibrid és elektromos autóinak eladásait a BMW 2019 végéig.

A BMW német autógyártó azt tervezi, hogy a jelenlegi szintről megduplázza, 2019 végére 500 ezerre növeli hibrid és elektromos autóinak az eladását. Harald Krüger, a BMW vezérigazgatója a WirtschaftsWoche gazdasági hetilapnak nyilatkozva azt is elmondta, hogy a cég elektromos és részben elektromos autógyártása „kétszámjegyű” mértékben nő jövőre.

BMW i3
Forrás: AFP

A BMW az idén várhatóan 100 ezer elektromos autót értékesít világszerte, amelyek iránt különösen nagy a kereslet Európában és az Egyesült Államokban. Az elektromos autók piacára a BMW 2013-ban az i3 járművel lépett be, az eladások azonban nem nőttek jelentősen, a vállalatirányítás pedig hezitált, hogy hogyan tovább.

Az idei szeptember fordulópont volt, a müncheni központú autógyártó ugyanis bejelentette, hogy elindítja az elektromos autók tömeggyártását, és 2025-re 12, teljesen elektromos autómodellt gyárt, akár 700 kilométer megtételére alkalmas akkumulátorokkal.

https://www.vg.hu/vallalatok/nagy-bejelentest-tett-toyota-716963/

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.