BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fontos változások az M3-as autópálya közlekedésében

Változik az M3-as autópálya Budapestről kivezető szakaszának forgalmi rendje a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közlése szerint.

A 3-as metró felújítási munkáihoz kapcsolódóan, a Váci úti forgalmi rend megváltoztatásával kieső közúti kapacitás részleges pótlása érdekében a Budapest Közút 2017. november elején átprogramozta az M3-as autópálya bevezető szakaszán lévő Szerencs utcai lámpa beállításait. Így több jármű tud egyszerre áthaladni, ezzel lecsökkentve a lámpa előtt várakozók sorát. Az első hetek tapasztalata azt mutatta, hogy az M3-as autópálya kivezető szakaszán, a Szentmihályi úti becsatlakozásnál a délutáni csúcsforgalomban torlódások alakultak ki az átprogramozás hatására – derül ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményéből.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kezdeményezésére az M3-as autópálya kivezetőjének leállósávját forgalmi sávvá építi át a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkálatoknak köszönhetően három forgalmi sáv fog rendelkezésre állni a főpályán haladó járműforgalom részére, ugyanis a Szentmihályi úti felhajtóág és az M0-s csomópont közötti szakaszán úgynevezett gyűjtő-elosztósávot alakítanak ki.

Az átalakítási munkálatok előtt megerősítik a leállósávot a Szentmihályi út gyorsítósávja és a Szilas pihenőhely között és a Szilas pihenőhely melletti részt a 11-es és 12-es kilométer szelvényeknél. A jelenlegi burkolati jelek felmarásával módosulnak a sávszélességek előbbi szakaszon.

Munkavégzés miatt sávlezárás az M3-as autópálya fõváros felé vezetõ oldalán Gödöllõnél 2017. november 21-én.
Forrás: MTI

A munkálatokat, köztük az aszfaltozást a mai napon elkezdték, a burkolati jelek marása és átfestése részben ezzel egy időben, részben közvetlenül az aszfaltozást követően készül. Így várhatóan hétvégére már kialakulhat az új forgalmi rend – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Az átalakítással a Szilas pihenő lassítósávja megszűnik, így a közlekedőknek a külső (gyűjtő-elosztó) sávból lesz lehetőségük kihajtani a pihenőbe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.