BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eddig elégedettek a fővárosiak az M3-as metró pótlásával

Az elmúlt néhány hónap tapasztalatai nem igazolták azokat az előzetes aggodalmakat, amelyek szerint közlekedési káoszhoz vezethet az M3-as metró pótlása.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. azt közölte a Világgazdasággal, hogy a metrópótlás megszervezésével kapcsolatban már az első napon és azóta folyamatosan nagyon jó véleményeket kapnak. A visszajelzések szerint – természetesen figyelembe véve a metróközlekedés hiányát – az utasok elégedettek a metrórekonstrukció alatt biztosított közösségi közlekedési szolgáltatással.

Fotó: Földi D. Attila

Tavaly november elején kezdődött meg a fővárosban a következő évek legnagyobb és egyben jelentős forgalmi változással járó közlekedési beruházása, a napi 500 ezer utast szállító M3-as metró rekonstrukciója. Azóta a metrópótlás zavartalan, a pótlóbuszok a rendelkezésre álló közúti kapacitás maximális kihasználásával, a csúcsidőben rendkívül gyakran, folyamatosan közlekednek – hangsúlyozta a BKK. A metró nyomvonala felett közlekedő metrópótló autóbuszok mellett sűrített metrópótló villamosok is közlekednek, valamint a metrót elkerülő, alternatív irányokban is – például 20E, 30-as járatcsalád – többletkapacitást biztosít a társaság.

A BKK, a BKV és a Budapest Közút munkatársai folyamatosan nyomon követik a járatok kihasználtságát és menetrendszerűségét, szükség esetén a megfelelő finomhangolásokkal segítik a metrópótlás lebonyolítását: tartalék járműveket állítanak forgalomba, menetrendi, forgalomtechnikai pontosítást végeznek, a jelzőlámpák hangolását vagy az utastájékoztatási elemeket pontosítják, illetve tovább erősítik a helyszíni forgalomfelügyeletet.

A buszokon is tesztelik az elektronikus jegyrendszert

Hamarosan forgalomba áll az első, az elektronikus jegyrendszerhez kapcsolódó járműfedélzeti érvényesítőkészülékekkel felszerelt autóbusz Budapesten. Az új készülékekkel felszerelt busszal kezdetben a VT-Arriva Kft. által üzemeltetett dél-budai autóbuszvonalakon, majd később a teljes közösségi közlekedési hálózaton találkozhatnak az utasok. Az eszközökkel az utasoknak egyelőre nincs teendőjük, továbbra is a megszokott módon zajlik majd a jegyek érvényesítése és ellenőrzése.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.