BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy tonna húst semmisít meg a Nébih Baranyában

A szarvasmarha húst feldolgozó siklósi üzemben a termékek nyomon követhetőségét nem biztosították, dokumentációját nem vezették, másrészt az üzemben jelentős mennyiségű penészes tételt is találtak az ellenőrök. A Nébih a marhahúst kivonta a forgalomból és elrendelte megsemmisítését, az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megtiltotta majdnem egy tonna hús forgalomba hozatalát és elrendelte annak megsemmisítését egy Baranya megyei charolais szarvasmarha termékeket előállító üzemben tartott ellenőrzést követően – közölte a hatóság kedden.

A Nébih honlapján is közzétett tájékoztatás szerint a siklósi egység a termékek nyomon követhetőségét nem biztosította, annak dokumentációját nem vezette.

Az ellenőrzés során 66 tétel, mintegy 1 tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg a hatóság, és elrendelte forgalomból kivonásukat és megsemmisítésüket – áll a közleményben.

Hozzátették, hogy az üzemben jelentős mennyiségű penészes, érlelés alatt lévő tételt találtak az ellenőrök. Az érlelés befejeztével a penészréteget eltávolították, majd a terméket értékesítésre csomagolták. Az eltávolított penészes részeket egy állatmenhely szállította el – írták.

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van – jelezte a hatóság, amely az érintett vállalkozás adatai mellett az ellenőrzésről készült fénykép- és videofelvételeket is közzétette a honlapján.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.