BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Konzum is vételi ajánlatot tehetett a Telenorra

A Konzum csoport vételi – indikatív – ajánlatot tehetett a Telenor magyarországi operációra – értesült piaci forrásból a Portfolio.hu.

A legfrissebb piacról származó információk szerint nem csak amerikai érdeklődőtől kaphatott ajánlatot a Telenor, a magyarországi operáció megvásárlása érdekében. A Portfolio.hu értesülése szerint a Konzum csoport is vételi ajánlatot tehetett a vállalatra.

A Telenor magyarországi operációjára esetlegesen tett vételi ajánlat beleillik abba az üzleti stratégiába, amelyet a Konzum és az Opus folytat – írja a lap. A vállalatok menedzsmentje ugyanis olyan cégeket vásárol, amelyek egy-egy adott iparágban erős pozícióval rendelkeznek és nyereségesen működnek.

Jászai Gellért, a Konzum elnök-vezérigazgatója
Fotós: Éberling András

Ezt erősítette meg a lap kérdésére szerdán Jászai Gellért, a Konzum elnöke, akit arról kérdeztek, hogy hoztak, vagy terveznek olyan felvásárlási, illetve beruházási döntéseket, melyek alapján befektetőként megjelenhetnek a magyar mobil távközlési piacon, illetve tettek-e valóban vételi ajánlatot a Telenor magyarországi operációjára.

A Random Capital konferenciáján tavaly novemberben bemutatott prezentáicó, illetve a BÉT honlapján is közzétett befektetői tájékoztató szerint a tőzsdei csoport egyik kiemelt akvizíciós, illetve fejlesztési területe az informatikai-telekommunikációs szektor. Ebbe a stratégiába a tevékenysége miatt a Telenor is beleilleszkedik. A kommunikációnkat továbbra is a tőkepiaci előírások szerint végezzük, ha olyan akvizícióval kapcsolatos döntést hozunk, amely a Tpt. rendelkezései szerint a kibocsátóra, vagy részvényeire kihatással van, azt a szabályozásnak megfelelően a jövőben is közzé fogjuk tenni

- jelentette ki Jászai Gellért.

https://www.vg.hu/vallalatok/eros-negyedevet-tudhat-maga-mogott-a-telenor-magyarorszag-771337/

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.