BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot csökkent a napelemek ára

A háztartási méretű naperőművek számának folyamatos növekedése a Deloitte szakértője szerint ezzel magyarázható.

A háztartási méretű naperőművek számának folyamatos növekedése azzal magyarázható, hogy azok bekerülési költsége erősen csökken – reagált a Világgazdaság cikkére Mező Csaba, a Deloitte Energiaszektorának vezetője.

Húszezer apró erőmű működik hazánkban

Az előző évihez képest bő negyedével nőtt a magyarországi háztartási méretű kiserőművek beépített teljesítőképessége 2016-ban. Alapvetően napelemes létesítményekről van szó – írta keddi számában a Világgazdaság.

A szakértő kiemelte, hogy

a napelem-modulok nagykereskedelmi ára ma fele annyi mint 2012-ben volt.

Mező Csaba szerint így már a lakosság szélesebb körében is megfizethetővé vált e rendszerek otthoni telepítése. Hozzátette, hogy egy háztartás éves villamosenergia-fogyasztását fedező 3,2 kilowatt teljesítményű rendszer telepítési költsége körülbelül 1,3 millió forint, amely körülbelül 12-13 év alatt térül meg.

Kiemelte, hogy a napelemek teljes élettartamára számítva

a beruházás körülbelül 8 százalékos megtérülést hoz, tehát lényegesen magasabb hozam érhető el, mint ha valaki például bankbetétbe tenné a pénzét.

„Nem csoda ezért, ha egyre nagyobb számban döntenek az emberek a napelemes rendszerek mellett” – mondta Mező Csaba.

https://www.vg.hu/vallalatok/huszezer-apro-eromu-mukodik-hazankban-2-758897/

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.