BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többszörösére hízott az Ericsson vesztesége

Több mint tízszeresével nőtt éves összevetésben a svéd Ericsson távközlési óriás vesztesége a tavalyi utolsó negyedévben részben a jelentős összegű egyszeri leírások miatt, illetve a bevételek mérséklődésére.

A cég szerdán azt közölte, hogy a december végével záródott negyedévben az adózás utáni vesztesége 18,85 milliárd koronára (1 korona=31,81 forint) ugrott az egy évvel korábbi 1,6 milliárd korona mínuszról.

Forrás: Jonathan Nackstrand/AFP

A cég veszteségnövelő tényezők közé sorolt 14,5 milliárd korona egyszeri leírást, és 2,4 milliárd korona szerkezetátalakítási kiadást, ami részben a 10 ezer fős létszámleépítéssel függ össze.

Az Ericsson bevétele a tavalyi utolsó negyedévben 12 százalékkal 57,2 milliárd koronára zsugorodott.

A cég tavalyi bevétele 10 százalékkal 201 milliárd koronára mérséklődött, miközben az évet 35,1 milliárd korona veszteséggel zárta az egy évvel korábbi 1,9 milliárd korona profit után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.