BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra sem működik a BKK jegyértékesítési rendszere

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Online Shop oldalát folyamatos támadások érik, ezért az átmenetileg szünetel.

A BKK informatikai infrastruktúráját továbbra is sorozatos támadások érik, ezért az online értékesítési rendszer által nyújtott szolgáltatások folyamatos elérhetősége átmenetileg nem biztosítható - figyelmezteti a vásárlókat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Online Shop oldala.

A BKK hozzáteszi: az online shopban már megvásárolt termékek továbbra is érvényesek, utazásra jogosítanak, az online felületen korábban megvásárolt jegyek és bérletek elektronikus ellenőrzése zavartalanul üzemel. Emellett arra kérik az ügyfeleket, hogy a regisztrációval, számlával kapcsolatos ügyintézés érdekében fáradjanak be a BKK Központi Ügyfélszolgálatára.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Ahogyan arról a BKK lapunkat tájékoztatta, a probléma már 2017 nyarától fenn áll, azaz ekkortól függesztették fel az online értékesítési rendszer működését. „A BKK teljes informatikai rendszerét érik támadások, azonban ezeket a szakemberek folyamatosan kezelik. A teljes informatikai rendszert ért támadásokkal kapcsolatban a BKK korábban ismeretlen tettes ellen feljelentést tett” – írták.

Végül hozzátették: jelenleg is folyamatban vannak olyan vizsgálatok, amelyeknek eredménye egyelőre nem ismert, és amelyek hatással lehetnek az online jegyértékesítési rendszer jövőbeli működésének kereteire. Ezért az online értékesítési rendszer újraindításának konkrét időpontjáról még nem született döntés.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.