BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kínai feldolgozóipari BMI épp csak a növekedést jelző oldalon

A kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index 50,3 pontra süllyedt a januári 51,3 pontról a szerdán megjelent közlemény szerint. Ez azt jelenti, hogy az ázsiai óriás feldolgozóipari teljesítménynövekedése a vártnál jobban lassult.

A vártnál nagyobb mértékben lassult, és másfél éve legkisebb ütemű volt a kínai feldolgozóipar teljesítménynövekedése februárban.

A szerdán közölt adat szerint a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 50,3 pontra süllyedt a januári 51,3 pontról.

A mutató továbbra is a csökkenést a növekedéstől elválasztó 50 pont fölött áll.

Szakértők kevésbé gyengülő mutatóra, 51,2 pontra számítottak.

Az index már a 20. egymást követő hónapban állt az 50 pontos lélektani szint fölött, ugyanakkor a februári index jelentős romlása fejtörést okozhat az ország vezetőinek néhány nappal azelőtt, hogy a jövő héten nyílik a kínai parlament ülése, amelyen a kormány nyilvánosságra hozza gazdasági célkitűzéseit.

https://www.vg.hu/penzugy/tozsdeken-tamadtak-minuszok-811285/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.