BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Casablanca-Budapest repülőjárat indul idén

A marokkói nemzeti légitársaság közvetlen Casablanca-Budapest repülőjárat indítását tervezi – jelentette be a jövő heti Utazás kiállítás beharangozó sajtótájékoztatóján Amal Karifi, a Marokkói Királyság képviselője.

Marokkó a kiállítás díszvendége lesz, jelképezve azt a fokozott érdeklődést, ami a magyar utazási piacon is megnyilvánul az ország turisztikai kínálata felé. Jelenleg két légitársaság üzemeltet közvetlen repülőjáratokat, de a marokkóiak is élénken érdeklődnek a magyarországi utazási lehetőség iránt, a nemzeti légitársaság, a Royal Air Maroc járatnyitását a jelentős helyi igény alapozza meg – mondta Karifi.

Forrás: AFP/Creative Touch Imaging Ltd./NurPhoto

A magyarországi repülőterek fejlesztése egyébként az Utazás kiállítás szakmai konferenciáinak egyik fő témája lesz. Papp Gábor, Hévíz polgármestere – a város kiállítás belföldi díszvendége – elmondta, repülőterük tervezett, 6,6 milliárd forintos fejlesztésének az egész térség turizmusa, egészen a balatoni régiót is, és ipara egyaránt haszonélvezője lesz. Hévízen a reptéren kívül további 9 milliárd forint értékű aláírt fejlesztési beruházás vár kezdésre. A helyi vendégforgalom növekedését jelzi, hogy a szobakiadók forgalma csak tavaly 25 százalékkal nőtt. A szektor fehéredését segíti, hogy az IFA bevételek 50 százalékát pályázatokon visszakapják a befizetők – tette hozzá a polgármester.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.