BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elmaradt a várakozásoktól a Google anyacége

Az Alphabet technológiai cég profitja a meglepően nagy bevétel ellenére elmaradt az elemzői várakozástól a tavalyi negyedik negyedévben.

Az amerikai Alphabet technológiai cég profitja a meglepően nagy bevétel ellenére elmaradt az elemzői várakozástól a tavalyi negyedik negyedévben, mert a nagy költségek csökkentették a drága mobilapplikációs reklámok iránti keresletet.

Forrás: AFP/Jaap Arriens/NurPhoto

Az értékesítés 24 százalékkal, 32,3 milliárd dollárra nőtt, miközben az átlagos elemzői várakozás 31,9 milliárd volt a Thomson Reuters hírügynökség szerint.

A kiigazított negyedévi nyereség 6,8 milliárd dollár volt, 9,7 dollár részvényenként. Ez elmarad a 7 milliárdos előre becsülttől.

A hirdetés biztos bevételi forrás, annak ellenére, hogy a hirdetési üzlet a hagyományos személyi számítógépekről egyre inkább a mobilkészülékekre tevődik át, és a kisebb képernyőkön nem értékesíthető olyan nyereségesen a reklámhely.

Az Alphabet egész évi bevétele 110,9 milliárd dollár volt, ami 23 százalékos növekedés 2016-hoz képest. A nyereség 35 százalékkal, 12,6 milliárdra csökkent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.