BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó évet zárt egy szállásmegosztó oldal

Jelentősen, 30,9 százalékkal növelte árbevételét tavaly a Szallas.hu, a közvetített forgalom így elérte a 23,5 milliárd forintot. A cég 2017-ben 882 ezer vendégéjszakát adott el, külföldről származó árbevételét pedig közel 50 százalékkal növelte.

A turisztikai piac bővüléséhez képest is nagyot lépett előre a Szallas.hu 2017-ben – 30,9 százalékkal összesen 3,4 milliárdra növelte árbevételét 2016-hoz képest, a közvetített forgaloma pedig elérte a 23,5 milliárd forintot. Az oldalon foglalható szálláshelyek száma elérte a 257 ezret, ami közel 20 százalékos bővülést jelent 2016-hoz viszonyítva – számolt be a cég elért eredményeiről.

Fotó: H. Szabó Sándor

 

A közlemény szerint a cég külföldön még dinamikusabban bővült, az országhatáron túlról származó árbevétele több mint 50 százalékkal gyarapodott. A növekedésben jelentős szerepet játszottak az akvizíciók is, így a spanie.pl, a nocleg.pl, a nemaradjel.hu, a sporoljvelem.hu és a csakegyutazas.hu felvásárlása is.

A szállásmegosztó oldal az elmúlt 5 év alapján 2018-ra átlagosan 7-10 százalékos bruttó árbevétel-növekedést prognosztizál a magyar szálláspiacra. A legnagyobb bővülést a kisebb szobaszámú szálláshelyeknek jósolják, míg a szállodák piacán átlag alatti növekedést feltételeznek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.