BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leállt a Masterplast egyik romániai gyára

Elbocsátja a még alkalmazásban lévő húsz munkatársát a Masterplast csoport Háromszéken, miután nem sikerült biztosítani az alkalmazottak bérét. A Masterplast Csoport lapunkhoz eljuttatott nyilatkozatában jelezte, még nem hozott végleges döntést a sepsiszentgyörgyi érdekeltségről.

Elbocsátja a még alkalmazásban lévő húsz munkatársát a Masterplast csoport Háromszéken: a sepiszentgyörgyi egységnél csupán egy portás és egy adminisztrációs munkatárs teljesít szolgálatot – írta pénteken a 3szek.ro.

A tudósítás szerint az elbocsátásról Kelemen Tibor, a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség vezetője számolt be, sajtótájékoztatóján.

A Masterplast esetében azt követően született döntés, hogy nem sikerült biztosítani az alkalmazottak bérét – magyarázta – annak ellenére, hogy a sepsiszentgyörgyi telephely a csoport fontos és erős bázisának számított, jó teljesítményt ért el.

Forrás: MW

Az igazgató szerint a gyár alkalmazottai nem kapnak bánatpénzt, csupán bérüket fizetik ki, s megjegyezte, az érintetteknek jó esélyük van más, megyeszékhelyi vállalkozásnál munkát találni, hiszen szükség van szakképzett munkaerőre.

A Masterplast csoport sepsiszentgyörgyi gyárát 2012 szeptemberében avatták fel. A társaság háromszéki munkapontja 1,6 millió eurós beruházásból valósult meg. Induláskor 24 új munkahelyet hoztak létre, Kelemen Tibor szerint azonban egy adott pillanatban a telephelyen foglalkoztatottak száma megközelítette a százat.

Megkeresésünkre a Masterplast Nyrt az alábbi nyilatkozatot tette:

„A Masterplast Csoport célja, hogy a régió meghatározó gyártó és disztribútor vállalatává váljon a szigetelési megoldásokhoz kapcsolódó termékek piacán, ennek érdekében a társaság a közelmúltban frissítette stratégiáját. Az elmúlt években jelentős beruházásokat valósított meg a vállalat magyarországi és külföldi telephelyein és az ezek kínálta lehetőségekre építve a megújított stratégia jegyében még hatékonyabb működési formát vezet be a termelésben és értékesítésben egyaránt, és kiemelt hangsúlyt helyez az eredménytermelésre.

Ennek a folyamatnak szerves része az egyes érdekeltségek teljesítményének felülvizsgálata. A Masterplast Csoport jelenleg is vizsgálja, hogyan alakítsa romániai működését annak érdekében, hogy az minél inkább támogatni tudja a vállalat stratégiai célkitűzéseit. A cég menedzsmentje ezért úgy döntött, hogy amíg nem születik végleges döntés, felfüggeszti a romániai Sepsiszentgyörgyön tevékenységét. A Masterplast Csoport felelős vállalatként természetesen minden, a jogszabályokban rögzített munkáltatói kötelezettségének eleget tesz a munkavállalókkal kapcsolatban.

A Masterplast Csoport menedzsmentje jelenleg is azon dolgozik, hogy mielőbb végső döntést hozzon a romániai tevékenységéről, azon belül pedig a sepsiszentgyörgyi érdekeltségről.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.