BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy forgalmat bonyolítottak a román szálláshelyek

Nőtt a vendégéjszakák száma Romániában a tavalyi év első hónapjához képest a román statisztikai intézet pénteki jelentése szerint.

Az 1 millió 361 ezer vendégéjszaka 78 százalékát belföldi turisták töltötték a romániai kereskedelmi szálláshelyeken. A külföldiek 74 százaléka európai volt, az európaiak 76 százaléka pedig az Európai Unió más tagállamaiból érkezett Romániába.

Fotó: H. Szabó Sándor

A kereskedelmi szálláshelyekre januárban 772 ezer turista jelentkezett be, ami ugyancsak 9,6 százalékos növekedés a 2017 januárjához képest. Ennek ellenére a romániai kereskedelmi szálláshelyek kihasználtsága alig 21,7 százalékos volt a vizsgált időszakban, ami csak 1,6 százalékos javulás a tavaly januári kihasználtsághoz képest.

Tavaly egész évben 26 millió 915 ezer vendégéjszakát töltöttek a turisták a kereskedelmi szálláshelyeken, amelyekre valamivel több mint 12 millió turista jelentkezett be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.