BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több ezer tonna sonkát ettünk tavaly húsvétkor

Kétszámjegyű növekedéssel kimagasló forgalmat bonyolítottak 2017-ben a húsvéti szezonban a hazai kiskereskedők sonka- és édességeladás tekintetében.

Tavaly március-áprilisban 8 milliárd forintnál is többet költöttünk sonkára, ami 13 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest. A húsvéti édességek forgalma valósággal „kilőtt”, hiszen 4,5 milliárd forint fölötti, 28 százalékos értékbeli növekedést regisztrált a Nielsen kiskereskedelmi indexe a 2016-os húsvéti szezonhoz képest.

A hagyományos ünnepi menü részét képező sonkából közel 4200 tonna fogyott, ami 5 százalékos mennyiségi emelkedés 2016-tal szemben. A főtt sonka az összértékesítések 93 százalékát vitte el – írja a Nielsen.

Forrás: AFP

A húsvéti ünnep kedvezett az édesszájúaknak is: tavaly mennyiségben egyötödével több, 900 tonna mennyiségű csokoládéfigura fogyott a 2016-os ünnephez képest. Értékben magasabb forgalmat bonyolítottak a kereskedők: 28 százalékkal többet költöttek a magyarok érdességre 4,5 milliárd forint értékben.

A vásárlások háromnegyede – jegyzi meg a közlemény – a 400 négyzetméternél nagyobb üzletekben, azaz diszkontokban, hiper-, és szupermarketekben történik, ahol mind népszerűbbek az önkiszolgáló pultok is, értékben mért piaci arányuk közel 60 százalék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.