BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Air France sztrájkja ismét begyűrűzött Budapestre

Ismét törölte több budapesti járatát az Air France a dolgozói sztrájkja miatt a Budapest Airport honlapjának tájékoztatása szerint.

Az Air France hétfőn egy induló és két érkező járatát nem közlekedteti – olvasható a Budapest Airport honlapján. Kimarad a menetrend szerint 17.20 órakor és a 22.55 órakor Párizsból érkező, valamint a 18.15 órakor Párizsba induló repülőgép.

Kedden nem közlekedik a 9.05 órakor Párizsból érkező, valamint a 6.20 és 9.50 órakor Párizsba induló járat.

Az Air France dolgozók sorozatos sztrájkjait demonstrációk is kísérik
Forrás: AFP/Philippe Lopez

A vállalat vezetősége vasárnap bejelentette, a tengerentúli és európai járatok 65 százaléka, a belföldieknek pedig mintegy 85 százaléka indul el hétfőn.

A pilóták 28 százaléka, a légikísérők 19 százaléka, a földi személyzet 13 százaléka vesz részt a munkabeszüntetésben – közölték. A légitársaság szerint a sztrájk vasárnapig 300 millió euró veszteséget okozott.

Az Air France dolgozóinak hétfői és keddi sztrájkja a februárban indított tiltakozás tizedik munkabeszüntetése. A francia légitársaság dolgozói és az állami vasúttársaság reformja miatt szintén sztrájkoló francia vasutasok magasabb fizetéseket szeretnének kiharcolni.

A légiközlekedési szakszervezetek 6 százalékos béremelést akarnak, míg a cégvezetés a fizetések reálértékét megtartó 1 százalékos emelésre látott eredetileg lehetőséget, ezt a múlt héten 2 százalékra módosította az idei évre.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.