BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősen kezdte nálunk az évet a Ford

kilenc éves havi értékesítési rekordot megdöntve, rendkívül sikeres március hónappal zárta az első negyedévet hazánkban a Ford, amely az év első három hónapjában eladott 1261 darab haszongépjárművel továbbra is toronymagasan vezet a magyar piacon.

Kimagaslóan értékesítési számokat elérve, 9 éves havi értékesítési rekordot megdöntve, rendkívül sikeres március hónappal zárta az első negyedévet hazánkban a Ford: a múlt hónapban Magyarországon gazdára találó 1955 új Ford 13,5 százalékos piaci részesedést jelent a magyarországi személyautó és haszongépjármű piacon – tájékoztat az autógyártó közleményében.

Forrás: AFP/Oliver Berg/DPA

Az idei év első három hónapjában a kishaszongépjárművek piacán összesen 5066 darab új haszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon.

A haszonjármű piac összes értékesítése 17,8 százalékos növekedést mutatott az első negyedévben, melyből a Ford közel 25 százalékkal vette ki a részét.

A Ford az első negyedévben eladott 1261 darab haszongépjárművel továbbra is toronymagasan vezet a magyar piacon.

A haszonjárműpiac közel felét (46,3 százalék) adó kishaszonjármű szegmensben a Ford Transit és Transit Custom modellekkel összesen 591 darabbal áll az élen. A Pick-up kategóriában, amely a haszonjármű piac negyedét adja, és a haszonjármű piacon belüli részesedése évről évre növekszik – a Ford Ranger az egyeduralkodó, 445 darabos első negyedéves eladott darabszámával 34,8 százalékos részesedést tudhat magáénak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.