BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezúttal nem szállt el a Lufthansa

A német légitársaság első negyedévi működési eredménye jóval kisebb lett az elemzők által vártnál, részben az Eurowings diszkont cégével kapcsolatos nagy kiadások miatt.

A Lufthansa csütörtökön azt közölte, hogy a működési eredménye (EBIT) 26 milliárd euró lett, minimálisan nagyobb az egy évvel korábbi 25 millió eurónál, de jóval alacsonyabb a szakértők által várt 81,3 millió eurónál.

A Lufthansa német légitársaság első negyedévi működési eredménye jóval kisebb lett az elemzők által vártnál
Fotó: Sven Hoppe

A légitársaság komoly pénzeket fektet az Eurowingsbe, hogy növelje piaci részesedését, miután csődbe jutott riválisa, az Air Berlin.

A Lufthansa azt közölte, hogy az Air Berlin egyes részeinek az integrálása az Eurowingsbe egyszeri költségként 203 millió euró veszteséget okoztak a negyedévben.

A Lufthansa adózás után 57 millió euró veszteséggel zárta a negyedévet, ami kisebb az egy évvel korábbi 68 millió euró mínusznál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.