BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Külföldön erősítene a Hajdu

A Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt. idén már csaknem 10 milliárd forintos árbevételt prognosztizál és tovább növelné export értékesítését.

A Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt. árbevétele évről évre folyamatosan nő, 2018-ra már közel 10 milliárd forintos árbevételt prognosztizál. A vállalat stratégiai célja, hogy stabil belföldi piaca mellett export értékesítését folyamatosan növelje.

A társaság a hazai piacon túl több mint 30 országba exportálja termékeit a tradicionális Hajdu név mellett különféle márkaneveken. Az exportértékesítés erősödése elsősorban a kelet-európai piacnak, azon belül az orosz és román vevői kör bővülésének köszönhető, mellette a német régió is kiemelkedően teljesít a vállalat közleménye szerint.

Forrás: Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt.

Az oroszországi leányvállalat hatékony működése az utóbbi években az indirekt tárolók körében 30-35 százalék körüli piaci részesedést eredményezett Oroszországban

– mondta el Sztányi Péter, a Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt. kereskedelmi igazgatója.

Az értékesítések nagyobb része még mindig a magyar piacon realizálódik.

A hazai forgalom tovább erősödött az előző évekhez képest, 2017-ben több mint 15 százalékkal. A vállalat az elmúlt két évben mintegy 400 millió forintot fordított új termékeinek és kapacitásainak a fejlesztésére.

Az építőipar fellendülése az utóbbi évben érzékelhető volt az épületgépészeti termékek piacán is a vállalat szerint. Az újépítésű ingatlanok, ingatlan felújítások száma ugrásszerűen megnőtt, ami a Hajdu termékek forgalmán is megmutatkozott.

A vállalat megújuló energiák hasznosításához kapcsolódó termékeinek forgalma 2017-ben több mint 50 százalékkal nőtt. A cég másik stratégiai vonalát ezeknek a termékeknek a gyártása, forgalmazása adja – írják.

A Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt.-ben több mint 50 éve gyártanak forróvíztárolókat és 20 éve foglalkoznak megújuló energiához kapcsolódó készülékek, indirekt és hőszivattyús forróvíztárolók, napkollektorok, puffertárolók, kondenzációs gáz- és vegyestüzelésű kazánok gyártásával illetve forgalmazásával.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.