BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új rádiós hangok szólalnak meg hamarosan

Elfogadta a Nyíregyháza 99,4 MHz, a Nyíregyháza 103,9 MHz és a Sopron 94,1 MHz helyi kereskedelmi frekvenciák pályázatifelhívás-tervezetét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa; a testület e heti ülésén több médiaszolgáltatót is bírságot szabott ki.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleményben emlékeztettek arra, hogy a három pályáztatandó frekvenciára érvényben lévő jogosultságok 2018 második felében járnak le. A szankciókról azt írták, a siófoki székhelyű Rádió Balaton egy januári adáshét vizsgálata alapján kevesebb közszolgálati, helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámot sugárzott szerződéses vállalásaihoz képest, ezért a médiaszolgáltatóra a testület 110 ezer forintos bírságot szabott ki.

Fotó: Szabó Miklós

A Kecel, Solt és Baja területén működő Gong Rádió, illetve a Csongrádon hallható Gong FM 87,6 szolgáltatójára 80 ezer forintos pénzbírságot szabott ki a testület, mert a két rádió egy-egy év eleji adáshét vizsgálata alapján szintén kevesebb saját műsoridőt, szöveget, közszolgálati, helyi közéleti és helyi mindennapi élettel foglalkozó műsort, több ismétlést – valamint a Gong Rádió kevesebb hírműsorszámot is – tett közzé, mint amennyit a szerződésükben vállaltak.

A budapesti d1TV szolgáltatójára 40 ezer forintos bírságot rótt ki a médiatanács, mert az Életmód Magazin című műsor egy januári adásában négyszer, ismételten burkolt reklámot tett közzé egy sminkiskoláról. Hangsúlyozták: a testület a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.