BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fődíjat ért a pécsi intelligens lakóház

Kihirdették az E.ON Energy Globe Magyarország díj nyerteseit, hazánk leginnovatívabb zöld projektjeit. A verseny fődíját a Kistelegdi 2008 Építészeti Iroda pécsi intelligens házátalakítási pályázata nyerte, melynek különlegessége, hogy az épület több energiát termel, mint amennyit fogyaszt – hangzott el a budapesti Várkert Bazárban tartott sajtótájékoztatón.

Kihirdették az E.ON Energy Globe Magyarország díj nyerteseit, hazánk leginnovatívabb zöld projektjeit a budapesti Várkert Bazárban tartott sajtótájékoztatón.

A verseny fődíjasa, és ezzel az elektromos Nissan LEAF autó tulajdonosa a Kistelegdi 2008 Építészeti Iroda lett a zsűri döntése alapján.

A Kistelegdi 2008 Építészeti Iroda díjnyertes intelligens lakóháza
Forrás: E.ON Energy Globe

Az elismerést a pécsi „REBORN HOME” elnevezésű projektjük érdemelte ki. A tervezők a 70-es évekbeli házat olyan intelligens lakóépületté alakították át, amely több energiát termel, mint amennyit fogyaszt.

Az energiafogyasztás teljes mértékben megújuló erőforrásokon alapul. A zsűri hangsúlyozta, a projekt inspiráló és szakmailag kiemelkedő volt, miután egy régi kedvezőtlen adottságú házat újítottak fel ökotudatosan.

A L’Oréal világmegváltó ötlete

A L’Oréal közzétette fenntarthatósági programjának éves jelentését. A „Sharing Beauty with All” program eredményei komoly előrelépést tükröznek a fenntartható innováció és a vállalat éghajlatváltozás elleni küzdelemben – adta hírül a cég.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.