BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Akciókkal csábítják a cégeket

Számtalan akciós folyószámla-ajánlat közül válogathatnak az induló vagy bankváltáson gondolkodó kisvállalkozások: a kedvez­mények legtöbbször a számlavezetés havi és a bankkártya éves díját érintik, de több piaci szereplő működtet ajánló­programot is.

A kis- és középvállalkozói piacon érdekelt hitelintézetek szinte mindegyike érvényben tart valamilyen, az új ügyfeleknek szóló, folyószámla-vezetéshez kapcsolódó akciót – derül ki az érintettek internetes honlapjain szereplő tájékoztatókból. A promóciók nagy számának több oka is lehet. Az egyik, hogy több hitelintézet stratégiájában is kiemelt szerepet játszanak a kisvállalkozások, a másik pedig, hogy ez az az ügyfélréteg, amelytől az idő előrehaladtával – szerencsés esetben – a mostaninál jóval nagyobb üzleti aktivitás várható.

A kkv-területen érdekelt legnagyobb piaci szereplők közül kettő is futtat ajánlóprogramot az ügyfél-akvizíciós törekvések részeként.

A Budapest Bank akciójában a céges ügyfél sikeres ajánlásonként 20 ezer forint jóváírást kaphat, a limitet öt ajánlásban – illetve százezer forintban – határozták meg. Hasonló elven működik a CIB Bank szeptember végéig tartó Welcome ügyfélajánló programja, amelyben 10 ezer forint jóváírás jár az ajánlónak és az új ügyfélnek is siker esetén.

A számlavezetési akcióknál – nem meglepő módon – hasonló eszközöket alkalmaznak a pénzügyi szolgáltatók: az induló vagy bankot váltó vállalkozások több díjtételnél is kedvezményekre számíthatnak, többnyire a számla nyitásától számított egy-két évig. Újdonság viszont, hogy a kisvállalkozói ügyfeleknek szóló ajánlatoknál is megjelentek a nullaforintos havi számlavezetési díjak. Ilyen például a Budapest Bank Gyümölcsöző névre keresztelt számlacsomagja, amelynek megnyitását követően egy évig szól a díjkedvezmény. Emellett az első két évben 3 százalékos, de legfeljebb havi háromezer forintos kedvezmény-visszatérítést kaphat a számlatulajdonos, ha bankkártyával vásárol üzemanyagot.

Fotó: Kallus György / VG

A CIB Partner vállalkozói számlacsomagjainál szintén díjmentes a számlavezetés, ha az ügyfél teljesíti a meghatározott feltételeket. Elengedik például a céges Visa kártyák első éves díját is. Az Erste Bank a kisebb cégek számára a beszédes nevű, 100 forintos számlacsomagját tartja a kínálatban, amelynek alacsony a havi díja, és a bankkártya kibocsátási díját is elengedik.

A K&H start extra számlacsomagjánál – az augusztus végéig tartó akció keretében – a számlacsomag havi díjának 50 százalékát nem számolják fel a számlanyitástól számított hat hónapig, illetve az ügyfél a bank együttműködő partnereinek több kedvezményes ajánlatát is igénybe veheti. Az MKB Bank az MKB 1x1 Dinamika csomagot kínálja induló vállalkozásoknak, kedvező havi díjú elektronikus szolgáltatásokkal.

Az OTP Bank az online igénylést jutalmazza az új ügyfeleknél az első 12 havi számlavezetési díj elengedésével: a kedvezmény a Gold csomagon kívül a hitelintézet minden vállalkozói számlakonstrukcióját érinti. (Az akció az év végéig tart, és további feltétel, hogy az ügyfél a számlanyitás hónapjától kezdve hitelesített elektronikus bankszámlakivonatot igényeljen.) A Raiffeisen Bank számlanyitási akciója augusztus végéig tart, és a hitelintézet – a választott csomagtól függően – 12 hónapig biztosítja a kedvezményes kondíciókat.

A teljes cikket a Világgazdaság szerdai számában olvashatja

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.