BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kásler Miklós a csoportpraxisokban látja a jövőt

Az emberi erőforrások minisztere támogatná az úgynevezett csoportpraxisok kialakítását az alapellátásban.

Egy csoportpraxisban több orvos dolgozna, és lehetőséget kellene teremteni arra, hogy ha egy szakorvosnak más szakvizsgája is van, azokat a betegeket is elláthassa, akik kezelésére képesítése feljogosítja. Rajtuk kívül a csoportpraxisban más szakemberek – dietetikus, mentálhigiénés szakember, gyógytornász – is dolgoznának

– fejtette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az M1 csütörtök reggeli műsorában.

Kásler Miklós, az EMMI minisztere
Forrás: MTI Fotó/Kovács Tamás

Ehhez eszközöket és gépeket kell adni az alapellátásban dolgozóknak – folytatta -, valamint megteremteni annak lehetőségét, hogy a háziorvos elektronikus úton konzultálhasson egy-egy esetről egy kórház sürgősségi osztályával.

Kásler Miklós véleménye szerint ezzel tehermentesíthetők a ma még túlzsúfolt sürgősségi osztályok.

A miniszter ismét beszélt arról: a kidolgozott öt nemzeti egészségügyi program a megelőzésre épül, azt a szemléletváltást kell elérni, hogy az emberek kerüljék az olyan életmódot, amely betegségek kialakulásához vezet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.