BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Világszerte nem volt elérhető az Instagram

Több országban sem működött az Instagram képmegosztó.

Az Instagram világszerte elérhetetlen volt, több felhasználónál sem a keresési funkciót, sem pedig a profilt nem lehetett betölteni – írja az Independent.

Fotó: AFP

A probléma reggel 9 óra környékén jelentkezett, és több mint fél óráig állt fenn, ami komoly szerverkimaradásra utalhat. Webes böngészőből is az „5xx Server Error” hibaüzenet fogadta a netezőt.

A hiba nem csak Európában, de az Egyesült Államokban, illetve Ausztráliában is jelentkezett a Downdetector térképe szerint.

A mostani probléma a lehető legrosszabbkor jelenkezezett: az Instagram vezetői a napokban hagyták ott a céget, amely az elmúlt nyolc évben már a Facebook-csoporthoz tartozott.

A sajtó szerint az Instagram két alapítója úgy érezte, hogy a Facebook vezetése nem tartja tiszteletben a függetlenségüket és ez feszültséghez vezetett.

Az Instagram Facebook-profilját már számos negatív kommentár elárasztotta, de még hivatalos reagálás nem érkezett a cégtől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.