BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lejjebb viszi a lécet a Walmart

A Walmart nyereségét az indiai Flipkart e-kereskedelmi vállalat 77 százalékos részesedésének megszerzése rontja le a menedzsment szerint.

A Walmart a 2019. január végén záruló folyó pénzügyi évére már csak 4,65 és 4,8 dollár közötti profittal számol részvényenként a korábbi 4,9 és 5,05 dollár közé eső várakozásával szemben

– jelentette be a cég az éves befektetői nap előtt. A tisztított EPS-t 4,79 dollárra teszik előzetesen. Az online kiskereskedelem az idén 40 százalékkal, a következő, 2020-as pénzügyi évben pedig csak 35 százalékkal bővülhet a konszernnél – fűzte hozzá a Walmart.

Az amerikai áruházlánc teljes bevétele az idei – 2019-esnek nevezett – pénzügyi évben 3 százalékkal, a 2020-as pénzügyi évben pedig 2,5 és 3 százalék közötti mértékben fog gyarapodni.

Fotó: AFP

A csoport nyereségét az indiai Flipkart e-kereskedelmi vállalat 77 százalékos részesedésének megszerzése rontja le a menedzsment szerint, hiszen az Amazon orra elől megkaparintott cég a Walmartnak 16 milliárd dollárjába került.

Az indiai hídfőállás kiépítését kulcsfontosságúnak ítélték az amerikai vállalatnál, hiszen a világ egyik legnépesebb országában gőzerővel bővül a kiskereskedelem, az átlag vevő 28 éves, és 300 millióra tehető az okostelefon-használók száma. Eközben az Egyesült Államokban is folytatódott a Walmart e-kereskedelmi offenzívája, egyre-másra építi ki az online élelmiszer-rendelések átvevőpontjait az áruházainál, és mind több árucikk kerül fel a weboldalára.

Többek között most már a Lord & Taylor ruhák is. Kedden jelentették be, hogy rövidesen árusítani fogják az autóalkatrészeket gyártó Advance Auto Parts nevű társaság termékeit is.

Nemrégen vették meg a Bare Necessities online fehérnemű-kiskereskedőt, azelőtt pedig a legnépszerűbb, pluszos méreteket áruló weboldalt üzemeltető Eloquii divatcéget. Szerző­dést kötöttek a Metro Goldwyn Mayerrel annak érdekében, hogy az MGM videótartalmat állítson elő a Walmart Vudu nevű platformja számára, ahol exkluzív premierekre kerül majd sor.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.