BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapestre költözik a Mastercard regionális központja

A Mastercard vállalat stratégiai tanácsadással foglalkozó üzletága, a Mastercard Advisors Budapestre hozza egyik európai központját, melynek keretében a tanácsadói csapat létszámát 100 főre tervezik emelni a következő néhány évben – közölte a cég kedden.

„Az elmúlt 5 évben a Mastercard Advisors tanácsadói tevékenysége elsősorban helyi szinten zajlott, túlnyomórészt helyi projekten dolgozva. 2019 elején azonban stratégiát váltottunk és a vállalat úgy döntött, hogy európai szinten egységes, regionális központokat hoz létre, nagyobb tanácsadói létszámmal. Az egyik ilyen központ – Lisszabon, Bukarest és Isztanbul mellett – Budapest lett, ahol megkezdődött az új tanácsadók toborzása is. Célunk, hogy ötvözve a Mastercard egyedi tudását egy kiemelkedő kompetenciájú csapattal olyan tanácsadói szolgáltatást hozzunk létre, ami felveszi a versenyt ezen a piacon” – fejtette ki Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

Az igazgató azt is fontos változásként emelte ki, hogy az üzletág tanácsadói tevékenysége ezentúl nem szorítkozik a pénzügyi területre. Ennek megfelelően ügyfelei között nem kizárólag pénzügyi szervezetek találhatók, a pénzügyi-, a kereskedelmi- és az állami szféra legszélesebb spektrumában tevékenykedik.

Fotó: Fabian Sommer/dpa/AFP

A cég regionális tanácsadó üzletágának vezetője, a budapesti csapat bővítésével megbízott szakember, Maklári István hozzátette: „Azt a célt tűztük ki, hogy olyan tehetségekből álló csapatot hozzunk létre, akik nemcsak helyi szinten, de a regionális és európai piacokon is bevethetők, delegálhatók a legkülönbözőbb tanácsadói projektekre. Az itteni központ munkája ugyanis csak kis részben áll helyi, és nagyobb részt regionális valamint európai megbízásokból. Projektjeink túlnyomó része olyan stratégiai feladatokból áll, melyeket Európa legnagyobb szereplőinek vezérigazgatói előtt prezentálunk. Az itt dolgozó tanácsadók mélységében ismerhetnek meg egy-egy területet, mindezek mellett pedig kiemelkedő munka-magánélet egyensúlyt tudunk biztosítani az itt dolgozóknak.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.