BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Örülhet a Mastercard az eredményei láttán

Nem csekély nyereséget könyvelhetett el a Mastercard a harmadik negyedévben.

A vártnál nagyobb nyereséget ért el a Mastercard a harmadik negyedévben, mivel a fogyasztók a gazdasági növekedés lassulására ügyet sem vetve többet költöttek hitel- és betéti kártyáikkal, növelve ezáltal a világ második legnagyobb kártyakibocsátó vállalatának bevételeit.

Az amerikai multinacionális pénzügyi szolgáltató kedden kiadott gyorsjelentése szerint a szeptember 30-án befejeződött három hónapban 4,46 milliárd dollár bevételt ért el, ami éves összevetésben 14,6 százalékos emelkedés.

A vállalat nettó nyeresége 11 százalékkal 2 milliárd 108 millió dollárra emelkedett. Az egy részvényre jutó nyereség hígított értéke 2,07 dollárra rúgott, 25 centtel haladta meg az egy évvel korábbi 1,82 dollárt.

Fotó: Fabian Sommer/dpa/AFP

Az egyszeri tételeket nem számolva az egy részvényre jutó nyereség 2,15 dollárt tett ki, meghaladva az elemzők által várt 2,01 dollárt.

A Mastercard által kibocsátott kártyákkal végrehajtott tranzakciók száma éves összevetésben 22 százalékkal, 28,27 milliárdra emelkedett, értéke pedig 12,4 százalékkal, 1650 milliárd dollárra nőtt a harmadik negyedévben.

Az Egyesült Államokban közel 12 százalékkal, Európában pedig 31,4 százalékkal nőtt a Mastercard-kártyákkal bonyolított tranzakciók száma.

Korábban a Mastercard nagy vetélytársai közül a Visa és az American Express is a vártnál jobb eredményekről adott számot harmadik negyedéves beszámolójában a fogyasztói kiadások emelkedésének köszönhetően.

A Mastercard 0,23 százalékos nyereségben, 276,16 dolláron forgott a New York-i tőzsdén nagyjából a keddi kereskedés félidejénél. Ez az árfolyam közel 40 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.