BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felavatták a Continental új veszprémi tesztpályát

A megújult tesztpálya immár öt modult biztosít a tesztelési igények teljesítéséhez.

A Continental technológiai vállalat egyik hazai telephelye, a veszprémi Continental Automotive Hungary Kft. Fejlesztési Központja beruházást hajtott végre a járműdinamikai tesztpályájának átépítésével.

A beruházási döntést a biztonsági funkciók és a vezetéstámogató rendszerek iránti piaci igények hívták életre, amelyek eredményeként a Continental versenyképessége és a régióban meghatározó fejlesztői szerepe is erősödik, továbbá hozzájárul Magyarország magasabb hozzáadott érték alapú teljesítményének növeléséhez – közölte a vállalat.

Fotó: Continental

A megújult tesztpálya immár öt modult biztosít a tesztelési igények teljesítéséhez,

melyek a dinamikai felület, a kezelhetőségi pálya, a fékfelület, az emelkedő és lejtő modul, továbbá a döntött gyorsítósáv.

A veszprémi vállalat a világ valamennyi autógyártója részére állít elő gépjármű menetbiztonsági rendszerekhez különböző szenzorokat. A cég gyártási kapacitása folyamatosan bővül, kutatás-fejlesztési tevékenysége is fejlődik.

https://www.youtube.com/watch?v=oQgyZnRI5lI&feature=youtu.be

Saját fejlesztési központtal és tesztpályával – utóbbi Kelet-Európa legnagyobbja – rendelkezik,

ahol az elektronikus vezérlésű fékrendszerek (ABS, ESC) és azok komponenseinek fejlesztésén és tesztelésén több száz fejlesztőmérnök dolgozik.

Tíz év alatt 170 milliárd befektetés

A Continental vállalat 30 éve van jelen Magyarországon, 10 helyszínen, ideértve a hazai 7 gyárát és 3 irodáját, ahol közel 8000 munkavállalót foglalkoztat és a magyar állam egyik stratégiai partnereként értékteremtő beruházásokat eszközöl. Az elmúlt 10 évben több mint 500 millió euró, azaz közel 170 milliárd forint értékben végzett befektetést Magyarországon.

Központja teljes körű projektfelelőse az ESC-rendszereknek, beleértve más lokációk, így a frankfurti központ koordinálását is,

amelynek köszönhetően a Continental vevőit teljes mértékben Veszprémből szolgálja ki a világ minden részén.

Mindezek mellett szenzorfejlesztési részlege kompetencia központ világszerte, számos szenzor rendszer tekintetében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.