BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó kitörési ágazatnak tartja a gyógyszeripart Szijjártó Péter

A magyar gyógyszeripar termelési értéke tavaly 910 milliárd forint volt, ami 5 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Szijjártó Péter szerint a gyógyszeripar a magyar gazdaság kitörési ágazata, amelyben minden támogatás megtérül, ezért a kormány ezután is mindent megtesz, hogy a magyar gyógyszergyártás a világ élvonalában maradjon.

A külgazdasági és külügyminiszter szerdán Debrecenben, a Richter Gedeon Zrt. új irodaházának átadásakor azt is elmondta, hogy a magyar gyógyszeripar termelési értéke tavaly 910 milliárd forint volt, ami 5 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Fotó: MTI/KKM/Borsos Mátyás

A Richter Gedeon Zrt. tavaly 508 milliárd forint rekordbevételt ért el, negyven országban van jelen több mint 200 gyógyszerrel és 13 ezer alkalmazottal

– mutatott rá Szijjártó Péter, aki a 3500 négyzetméteres irodaház avatásán azt is kiemelte, hogy a Richter az elmúlt években összesen 15 milliárd forint értékű kapacitásbővítő és technológia-fejlesztő beruházást valósított meg, amit a kormány 5 milliárd forinttal támogatott, és ezzel 125 új munkahely is létrejött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.