BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tartanak a beruházásaik miatt a kkv-k

Az NHP Hajrá iránt nagy a kereslet, a várakozások javulásával együtt egyre nő a beruházási hitelek népszerűsége.

A járvány kezdetéhez képest jobbnak érzékelik anyagi helyzetüket a hazai kis- és középvállalkozások a K&H júniusi ügyfélfelmérése szerint.

A hitelintézet közleménye szerint a vállalkozások 40 százaléka úgy véli, hogy saját finanszírozását tekintve nem kell további lépéseket bevezetnie az év végéig. Az NHP Hajrá iránt nagy a kereslet, a várakozások javulásával együtt egyre nő a beruházási hitelek népszerűsége.

A bank áprilisban készített felmérést saját kkv ügyfelei körében a vírusjárvány gazdasági következményeinek vizsgálatára, amelyet júniusban megismételt.

A kutatás arra is kitért, hogy miként alakultak a cégek pénzügyei a korlátozások feloldása óta.

Fotó: Shutterstock

„Saját megítélésük szerint áprilishoz képest jobb anyagi helyzetben vannak a kkv-k, ugyanis a résztvevők majdnem fele (46 százalék) rendelkezik pénzügyi tartalékkal, és közel minden ötödik cégvezető (18 százalék) tervezi, hogy növeli a már meglévő megtakarításokat. A vállalkozások biztosabbnak tűnnek saját finanszírozásukat tekintve is, amelyet az is mutat, hogy az előző felméréshez képest több mint kétszer annyi válaszadó gondolja, hogy finanszírozás tekintetében nincs szüksége további lépésekre az év végéig.„

Jelentősen, 41 százalékról 20 százalékra csökkent azon vállalkozások száma is, akiknek saját tartalékból, befektetésből, megtakarításból kell finanszírozni működésüket az év fennmaradó részében

– hangsúlyozta Kökény Roland, a K&H kkv szegmens marketing vezetője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.