BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Élénkült az újautópiac

Az idén egyedül júliusban állt több személyautó üzembe, mint októberben, az első tíz hónapban pedig összesen 102 ezer új autó került a hazai utakra.

Októberben közel 12 ezer új személygépjárművet helyeztek forgalomba, négy százalékkal kevesebbet, mint az elmúlt év azonos időszakában, de 9,4 százalékkal többet, mint 2018 októberében – derült ki a Datahouse legfrissebb jelentéséből.

Az idén egyedül júliusban állt több személyautó üzembe, mint októberben, az első tíz hónapban pedig összesen 102 ezer új személyautó került a hazai utakra. A piac még nem tudta még behozni a járvány miatti, áprilisi és májusi nagy kiesést: a lemaradás 2019-es első tíz hónapjához képest 20, 2018-as azonos időszakéhoz képest pedig 11,7 százalék.

Októberben ismét a Suzuki szerezte meg a legnagyobb, ezúttal 11,97 százalékos piaci részesedést 1430 forgalomba helyezett autóval,

de a szeptemberi hányada 15 százalékos volt, több mint 1700-es forgalomba helyezéssel.

Illusztráció. Fotó: Ina FASSBENDER / AFP

A Ford ismét a második helyen végzett 1294 személyautóval, és a piac 10,83 százalékának ellenőrzésével.

A Toyota is megtartotta a szeptemberi harmadik helyét, 1079 személyautóval és 9,03 százalékos piaci részesedéssel.

Az első tíz hónapban is a Suzuki áll a dobogó tetején, több mint 10,7 ezer autóval, és 10,57 százalékos részesedéssel annak ellenére, hogy csak feleannyi személyautót helyezett forgalomba, mint a tavalyi azonos időszakában.

Tavaly messze ez a gyártó uralta a hazai újautópiacot, 16,83 százalékkal.

Tízezer autóval, és 9,87 százalékos piaci részesedéssel a Toyota áll a második helyen az első tíz havi összesítésben, túlszárnyalva a 2019-es és a 2018-as saját teljesítményét is. A harmadik a Ford 9,2 ezer autó forgalomba helyezésével.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.