BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új digitális szakmai szövetség indul

Több online kereskedelemben érdekelt cég új digitális szakmai szövetség létrehozását tűzte ki célul.

Több online kereskedelemben érdekelt cég új digitális szakmai szövetség létrehozását tűzte ki célul. Az alapítók célja egy diverz összetételű, széles spektrumú, valós piaci súly mentén szerveződő érdekképviselet felépítése, amely ezáltal képes a kereskedelem átalakulásának, fejlődésének hatékony támogatására, valamint a szabályozó testületek munkájának naprakész segítésére.

A koronavírus azonban minden eddiginél jobban helyzetbe hozta az online értékesítést és megmutatta, hogy szinte minden cég életében kulcsfontosságú a digitális érettség, valamint az online kommunikációs és értékesítési csatornák megfelelő használata. A kérdés fontosságát az is jelzi, hogy

2020-ban a hazai kiskereskedelmi termékértékesítés kicsivel már több mint 8 százaléka online bonyolódik.

Ráadásul napjainkban az e-kereskedelem már nem csak a webáruházakról és a szó klasszikus értelmében vett kereskedőkről szól: piacformáló hatásúak a logisztikai cégek, a technológiai beszállítók, az online piacterek, az apróhirdetési és ár-összehasonlító oldalak is.

Fotó: Shutterstock

Szükség van egy olyan fórumra, ahol a hazai online szakma képviselői és az online értékesítéshez közvetlenül kapcsolódó területeken működő cégek megosztják egymással tapasztalataikat és együtt keresnek megoldást az iparágat érintő problémákra

– fejtette ki Nagy Sándor, az Ecommerce Hungary elnöke.

Az internetes kereskedelem nem ismer határokat, a régió más országaiban már megerősödött szereplők könnyedén, gyorsan és nagy tervekkel jönnek Magyarországra. Szükség van egyrészről a piacunk védelmére, másrészt pedig arra, hogy a hazai vállalkozók is ugyanilyen elánnal merjenek külföldi piacokban gondolkodni – tette hozzá Nagy Sándor.

Az újonnan alakuló szervezet sikeres működéséhez megfelelő súllyal rendelkező releváns szereplőkre és közösen elfogadott, a céljaink megvalósítását segítő olyan alapelvek elfogadására van szükség, mint a transzparens és pártatlan szakmai működés, az értékteremtés és a változásokra történő gyors reagálás– tette hozzá a szakértő.

A szakmai közösség úgy gondolja, hogy az operatív működés alapjainak megtervezése után az új szövetség a 2021-es év elején meg is kezdheti munkáját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.