BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezüstérmes Magyarország a vállalati hitelek kihelyezésében

Több mint 2400 milliárd forintnyi leszerződött, államilag támogatott hitel van ma a magyar gazdaságban.

Több mint 2400 milliárd forintnyi leszerződött, államilag támogatott hitel van ma a magyar gazdaságban, így tavaly az egész Európai Unióban Magyarországon nőtt a második leggyorsabb ütemben a vállalkozások számára kihelyezett állomány- mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

György László kiemelte, hogy olyan új struktúrákat építenek, amelyekkel a magyaroknak a 21. században is lesz munkájuk. Az egyetemi ökoszisztéma építésére közel 1500-2000 milliárd forintot tervez költeni a kormány. Ha munka, van minden van.

A 21. században a munkához tudásra van szükség, a tudásnak pedig szentélyeket kell építeni, hogy vonzó legyen a tanulás mindenkinek.

Folyamatosan egyeztetnek a vállalkozásokkal, és érdekképviseleteikkel, hogy első kézből tudják, milyen problémákat érzékelnek – mondta az ITM államtitkára.

Fotó: Shutterstock

Konzultációt terveznek az így összeállt javaslataikról februárban.

Egyértelműnek nevezte, hogy a járvány miatti korlátozásokkal érintett, veszteségeket szenvedett szektorokat segíteni kell az újraindításban. Ezért kaphatják meg ezek a cégek a kamatmentes újraindítási gyorshitelt, amit csak három év múlva kell elkezdeni törleszteni, és tíz évük van a törlesztésre.

Azt gondolják, fontos lesz az újraindulásnál, hogy lesz-e forrásuk a megnövekedett forgóeszköz-igény finanszírozására – mondta a politikus.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.