BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszabadul tartozásaitól a SET Group

Tabula rasat csinál három leányvállalata értékesítésével a BÉT Standard kategóriájában jegyzett SET Group.

A SET Group – összhangban a 2019-es üzleti jelentésében elfogadott célkitűzésekkel – a csoport hitelezőinek értékesíti három leánycégét, a SET TRUST Kft.-t, a SET Goodwill and Enterprise Management Kft.-t, valamint a SET Informatika Zrt.-t – áll a tőzsdei társaság frissen publikált közleményében.

Az anyavállalat igazgatósága a vételárat, amely a tervek szerint mindhárom cég esetében a tavaly év végi saját tőke értékével fog megegyezni, a cégcsoport hitelezők felé fennálló tartozások megtérítésére fordítja.

A kifizetés eredményeként a csoport harmadik felek felé fennálló adóssága várhatóan teljesen megszűnik. A tranzakciók pontos, szám szerinti részleteiről a leányvállalatok beszámolóinak elfogadását követően ad tájékoztatást a cégvezetés.

Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A továbbiakban a SET Real-Estate Kft., az EtiCar Hungary Kft., valamint Triman Kft. marad a SET Group tulajdonában. A SET Real-Estate Kft. amellett, hogy rövidesen megkezdi ingatlanportfóliója bővítését, az ingatlanok hasznosítására fókuszál.

Az EtiCar Hungary Kft. üzleti modelljét átdolgozzák, majd a járványhelyzetet követően a társaság értékesítése és/vagy hasznosítása lesz a cél.

A csoport stratégiájának legfontosabb elemét képező, a vasút- és hídépítésre specializálódott Triman Kft.-vel kapcsolatos elképzeléseiről már korábban tájékoztatást adott a SET Group.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.